Моята история

Коя е Ирина Атанасова – малко за моята история….

 

За един живот, в който се чувствам щастлива…или коя е Ирина Атанасова?!

Родена съм и израстнала в гр. Пловдив. Детството ми беше от онези, в които играта на улицата е пред всичко. Над 30 деца всяка вечер, след училище, се събираме, играем на ластик, въже, народна топка, гама и т.н. Като цяло едно щастливо и пъстро детство!

Това, което остави голям отпечатък в живота ми е художествената гимнастика. Може би само този спорт успяваше да измести играта на улицата от челното място! 💯

Ежедневни, дълги, тежки тренировки още от 5-6-годишна. Труд – много! Травми – много! Състезания – изтощаващи! Но това беше, за което живеех близо 10 години.

Най-трудното обаче беше прекратяването на „спортната ми кариера“! Но с пробването и на различни други спортове успях да се оттърся.

 

Внимавайте на кого давате съвета „Бъди себе си“!

 

Гимназия – обичайната за времето.След гимназия първоначално се ориентирах към психологията. Завърших специализация по Клинична психология в Медицински университет, Пловдив. После преминах към Българска филология – бакалавър. И отново Психология – магистър.

Завършване и….хоп, работа. Пробвала съм се в различни сфери, но да не ви отегчавам. Важното следва…

25-годишна срещам и МЪЖА! Моят прекрасен към днешна дата съпруг. След неговата поява животата ми показа, че може да бъде още по-прекрасен. Една обща страст споделяхме и продължаваме да споделяме – любовта към пътуванията! А известно време след това и обща ЛЮБОВ  – тази най-чиста и желана, любовта към децата ни. Съдбата ни благослови с най-голямата привилегия – да бъде щастливи, горди родители! ❤

 

Междувременно животът ме връщаше към тази минала моя страст, а именно спорта. През 2015г. отворих собствена спортна зала за групови занимания, където и аз самата станах инструктор. Кръстихме я КАМАТО! Звучи като да е право в целта, нали! 😉 С времето сертифицирах различни активности, като към момента съм сертифициран инструктор по Port De Bras, Kangoo Jumps, Fit Jumping/Аеробика на батути, Табата, HIIT, Аеробика, Стречинг…и може би изпускам нещо.

В течение на времето усилията ми доведоха до появата и на други възможности. Запознах се активността Port De Bras и нейния основател. Той ме обучи и даде възможността да стана и официален представител на Порт Де Бра за България. Към момента съм не само инструктор, а и треньор, който активно разширява дейността и обучава нови инструктори.

Треньор съм и официален представител за Европа и по активността Fit Jumping/Аеробика на батут. 🚩 Преминала съм още много други професионални курсове, обучения към големи спортни организации и европейски асоциации.

От стартирането на залата досега съм работила с много фирми и големи спортни вериги. Участвала съм на много спортни събития, като съм преподавала Kangoo Jumps, Fit Jumping, Port De Bras на сцена с голяма публика. Печелили сме няколко пъти приза „Най-активна спортна зала“ от европейското движение Move Week на Be Active. През 2018-та година бях и част от организаторите на спортен фестивал, в който участваха успешни инструктори от различни краища на България. Същата година бях и в отбора по Kangoo Jumps, с който представихме страната ни на състезание в Румъния. Не само спечелихме първо място, но се запознах с прекрасни колеги и със световно известната звезда Били Бланкс. 

Продължавам да посещавам полезни за развитието на спорта обучения не само в България, но и в чужбина. Постоянно надграждам и знанията и уменията си като треньор по Port De Bras, като към момента съм завършила няколко треньорски нива в България, Словакия и Русия.

Но нищо от наученото не ме е накарало да спра да трупам опит и знания, а напротив.

 

В течение на времето клиентите започнаха да се допитват до мен за добър хранителен режим. Все не можех да препоръчам цялостен такъв, защото аз самата не бях открила такъв, който да препоръчам. Та се заех със задачата да намеря или създам най-добрия такъв. С много прочетена професионална литература и консултации със специалисти създадох и хранителният режим, който желаех. Заех се и със следващата задача – да проследя ефекта от него при различни хора, активни и не толкова. И резултатът беше впечатляващ! Събрах близо 1000 доброволци, които започнаха режима. Разбира се, не всички бяха сериозни докрай. Но тези, които успяха до края постигнаха чудесни резултати. Така и режимът стана този, който и те самите започнаха да препоръчват.

Междувременно имам и друга дейност – агенция за организиране на събития „Dream Agency“. Занимавам се по-конкретно с организиране на фирмени партита, БТЛ кампании и наемане на изветни музиканти, артисти, шоу-програми…📽

Това е накратко за мен (наистина е накратко 😉)!

В този блог ще се опитам да ви бъда максимално полезна на теми свързани със спорта, поддържане на фигурата, храненето и… пътувания, като за тях ще давам информация за преживяванията, които съм имала в България и чужбина.

Блогът на Ирина Атанасова – В него ще намерите полезна информация на теми Спорт, Здраве, Тренировъчни програми, Хранене и Здравословен начин на живот.

Желая ви приятно четене!

И.

 

Защо да се довериш на мен?

ЦЕЛТА ми е да предам своя опит, който натрупах с годините. Като основната ми МИСИЯ е да работя с хора, които не търсят най-лесните резултати и са готови заедно с мен да вложат от своята енергия, за да постигнем заедно тяхната мечтана форма! 
Ако и ти си човек с ВИЗИЯ за по-активно и по-добро бъдеще то моите програми са за теб!
Абонирай се и спечели